AcasăPolitica de Cookie-uri

Condiții generale privind politica de Cookie-uri

1. INTRODUCERE

Această politică privind utilizarea cookie-urilor este concepută pentru a te informa în legatură cu practicile noastre în ceea ce privește colectarea de informații de la tine atunci când vizitezi site-ul nostru, prin intermediul cookie-urilor și a altor tehnologii de urmărire, însă cu respectarea dreptului tău la protecția datelor cu caracter personal care te privesc.

Cookie-urile noastre nu rețin date cu caracter personal cum ar fi numele tău sau detaliile bancare. Acestea doar ne permit să aflăm informații după ce te-ai autentificat sau ajută la a face legătura între informațiile privind navigarea făcută și datele tale cu caracter personal atunci când alegi să te înregistrezi pentru un serviciu sau buletin informativ.

Confidențialitatea informațiilor este o responsabilitate permanentă și, prin urmare, ne asumăm că vom actualiza din când în când acest document de informare pe măsură ce vom întreprinde noi practici privind datele cu caracter personal sau vom adopta noi politici de confidențialitate. În ceea ce privește prelucrarea datelor bazate pe consimțământ (după cum este descris mai jos), te vom notifica despre orice modificare și vom solicita consimțământul tău suplimentar.

Precizăm ca nu vom solicita ori primi informații, de orice natură, de la copiii sub 16 ani.

Informațiile de mai jos aduc la cunoștința ta mai multe detalii despre plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor utilizate de site-ul https://www.happycurier.ro. De asemenea, sunt prezente și câteva link-uri utile legate de acest subiect.

Site-ul https://www.happycurier.ro este operat de către societatea S.C. NAIRDA GOLD S.R.L. (cu sediul social în Sat Florești, Com. Florești, str. Eroilor, nr. 92, etaj 2,  apartament 12, județul Cluj, având codul unic de înregistrare nr. 42535514 și număr de ordine în registrul comerțului J12/1360/2020) ce utilizează cookie-uri atât proprii, cât și de la terți, pentru a furniza vizitatorilor o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului vizitatorilor și clienților săi.

2. CONTEXTUL LEGISLATIV

Conform cerințelor Directivei (UE) 2002/58/EC (“Directiva E-Privacy”) și a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (“Regulamentul GDPR”) aplicabil din data de 25 mai 2018, avem obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi prin utilizarea site-ului nostru în acord cu prevederile Regulamentului GDPR și a Directivei E-Privacy.

În special, Regulamentul GDPR ne obligă, în primul rând, să oferim posibilitatea ca utilizatorul să-și exprime sau, după caz, să-și retragă oricând consimțământul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal, să rectifice conținutul datelor cu caracter personal sau să solicite transferul datelor cu caracter personal către un alt operator, iar, în al doilea rând, să informăm utilizatorul despre conținutul cookie-urilor utilizate de site-ul nostru, ce categorii de date personale ale utilizatorului sunt prelucrate de cookie-urile noastre, ce facem cu informațiile obținute de cookie-uri și unde stocăm respectivele informații, oferirea unui nivel de securitate ridicat asupra informațiilor colectate de cookie-uri, posibilitatea utilizatorului de a bloca oricând rularea oricărui sau a tuturor cookie-urilor de pe site-ul nostru, precum și ștergerea informațiilor colectate de cookie-uri.

Pentru mai multe detalii privind conținutul acestor norme juridice, vă rugăm să accesați următoarele link-uri:https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=celex%3A32002L0058
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679

3. DREPTURILE TALE

Regulamentul GDPR oferă anumite drepturi persoanelor vizate. Ai dreptul de a accesa și de a rectifica (corecta) înregistrarea datelor tale personale prelucrate de noi dacă acestea sunt inexacte. Ne poți solicita să ștergem aceste date sau să încetăm prelucrarea acestora, sub rezerva anumitor excepții. De asemenea, ne poți solicita încetarea utilizării datelor tale în scopuri de marketing direct. Ai dreptul să depui o plângere la autoritatea de protecție a datelor dacă ai îngrijorări cu privire la modul în care prelucrăm datele tale personale. Când este fezabil din punct de vedere tehnic, vom putea – la cererea ta – să îți furnizăm datele personale sau să le transmitem direct unui alt operator. Dacă accesul nu poate fi furnizat într-un interval de timp rezonabil, îți vom furniza o dată la care informațiile vor fi transmise. Poți solicita, de asemenea, informații suplimentare despre: scopul prelucrării, categoriile de date cu caracter personal vizate, care a fost sursa informațiilor și cât timp vor fi stocate. Dacă dorești să execuți oricare dintre aceste drepturi, te rugăm să contactezi responsabilul nostru pentru protecția datelor la adresa office@happycurier.ro, oricând.

AVERTIZARE! Te rugăm să îți exersezi cu înțelepciune drepturile și să reții că abuzul de drepturi îți poate atrage răspunderea.

Datele de contact ale autorității naționale de protecție a datelor cu caracter personal sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal
Adresa: București, b-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, sector 1, cod poștal 010336
Pagina de internet: http://www.dataprotection.ro
Adresa de e-mail: anspdcp@dataprotection.ro
Telefon:+40.318.059.211; +40.318.059.212
Fax: +40.318.059.602

4. RESPONSABILUL CU PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Am desemnat un responsabil cu protecția datelor în ceea ce privește toate aspectele legate de protecția datelor cu caracter personal, iar tu poți contacta responsabilul cu protecția datelor cu privire la toate chestiunile legate de prelucrarea datelor tale și la exercitarea drepturilor tale potrivit dispozițiilor legale aplicabile, în special dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la modul în care noi prelucrăm datele tale cu caracter personal. Adresa de e-mail la care poți contacta responsabilul cu protecția datelor este: office@happycurier.ro.

5. CONSIMȚĂMÂNTUL TĂU PENTRU UTILIZAREA COOKIE-URILOR

În momentul în care ai accesat site-ul nostru vei fi întâmpinat de un mesaj prin care ți se va cere consimțământul în acord cu dispozițiile legale aplicabile cu privire la categoriile de cookie-uri pe care veți fi sau nu de acord să le folosim pe durata vizitei tale pe site-ul nostru. De asemenea, este important de reținut că prin consimțământul dat în sensul utilizării cookie-ului-urilor respective vei fi de acord și cu stocarea în condiții de siguranță a informațiilor colectate de cookie-ul sau cookie-urile cu care ai fost de acord.

Până la momentul la care procesul de accept/refuz pentru utilizarea cookie-urilor nu este finalizat niciun cookie nu va fi utilizat de site-ul nostru, cu excepția cookie-urilor în lipsa cărora site-ul nu poate funcționa.

Precizăm că oricând vei avea posibilitatea să blochezi rularea cookie-urilor așa cum vei vedea mai jos, dar și posibilitatea de a șterge informațiile colectate de cookie-uri.

6. CE ESTE UN COOKIE?

Un “Internet Cookie” (termen cunoscut și ca “browser cookie” sau pur și simplu “cookie”) este un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale utilizatorului de pe care se accesează acest site (mai multe detalii pe https://ro.wikipedia.org/wiki/Cookie).

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisă de către un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome, Firefox) și este complet “pasiv” (nu conține programe software, viruși sau spyware și nu poate accesa informațiile de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 părți: numele și conținutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existență a unui cookie este determinată, iar tehnic doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe website-ul asociat web-serverului respectiv.

Cookie-urile în sine nu solicită informații cu caracter personal pentru a putea fi utilizate și, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet.

Există 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookie-uri de sesiune – acestea sunt stocate temporar în dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta să le memoreze până când utilizatorul iese de pe site-ul respectiv sau închide fereastra browserului.

Cookie-uri persistente – acestea sunt stocate pe hard drive-ul unui computer sau echipament pentru o durată configurată de website-ul care l-a plasat. Acest tip de cookie-uri pot fi șterse de utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.

7. CARE SUNT AVANTAJELE COOKIE-URILOR?

Un cookie conține informații care fac legătura între un web-browser (browser-ul pe care îl folosiți dvs., spre exemplu Internet Explorer, Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, etc.) și un web-server anume, mai precis serverul care găzduieste site-ul nostru. Dacă un browser accesează acel web-server din nou, acesta poate citi informația deja stocată și reacționa în consecință. Cookie-urile asigură utilizatorilor o experiență plăcută de navigare și susțin eforturile multor website-uri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorilor: ex. preferințele în materie de confidențialitate online, opțiunile privind limba site-ului, coșuri de cumpărături, publicitate relevantă sau orice alte setări dorite de către utilizatorul unic.

8. CARE ESTE DURATA DE VIAȚĂ A UNUI COOKIE?

Cookie-urile sunt administrate de web-servere. Durata de viață a unui cookie poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singură sesiune (cookie-urile de sesiune) și nu mai sunt reținute odată ce utilizatorul părăsește website-ul și unele cookie-uri sunt reținute și refolosite de fiecare dată când utilizatorul revine pe acel website (cookie-urile persistente). Cu toate acestea, cookie-urile pot fi șterse de un utilizator în orice moment.

9. CUM FOLOSIM NOI COOKIE-URILE PE ACEST SITE

Am clasificat cookie-urile noastre în următoarele categorii, pentru a-ți fi mai ușor să înțelegi de ce avem nevoie de ele:

Strict necesare – acestea sunt utilizate pentru eficientizarea lucrului nostru pe site. Aceste cookie-uri nu colectează informații despre tine care ar putea fi folosite pentru publicitate sau pentru a înregistra activitatea ta pe internet. Fără aceste cookie-uri, acest site nu va funcționa corect. Așadar, dacă blochezi aceste cookie-uri, nu putem prezice cum va evolua site-ul nostru pentru tine.

Performanță/Statistici – acestea sunt utilizate pentru a analiza modul în care funcționează site-ul nostru și cum îl putem îmbunătăți, de exemplu, care sunt paginile vizualizate cel mai des și dacă întâmpini mesaje de eroare. Acestea nu colectează informații care te pot identifica, toate datele fiind anonime. Utilizând site-ul nostru vă exprimați acordul privind utilizarea de cookie-uri de “performanță”. Dacă le blochezi, nu putem prezice cum va evolua site-ul nostru pentru tine.

Funcționalitate – acestea ajută la îmbunătățirea experienței tale, de exemplu reamintindu-ți ce produse ai adăugat în coș. Acestea pot înregistra modificările pe care le-ai făcut pe site. Informațiile pe care le colectează pot fi făcute anonime. Acestea se referă strict la site-ul nostru și nu pot urmări alte site-uri pe care le vizitezi. Ai posibilitatea să blochezi sau să permiți utilizarea acestor cookie-uri, dar blocarea lor poate însemna că nu vom mai putea furniza anumite servicii. Este de asemenea posibil ca blocarea lor să ne împiedice să memorăm că nu ai dorit un anumit serviciu.

Targeting/publicitate – acestea sunt utilizate pentru a face schimb de anumite informații cu terțe părți cu care facem reclama, pentru a ști cum ai ajuns pe site-ul nostru. De asemenea, putem utiliza cookie-uri pentru a identifica părțile site-ului de care ești interesat. Utilizăm apoi aceste informații pentru a îți arăta reclame și pagini care credem că te pot interesa, pentru a individualiza modul în care comunicăm cu tine sau pentru a individualiza conținutul comunicărilor pe care ți le trimitem. Dacă preferi, poți opta pentru a renunța la acestea. Individualizarea conținutului înseamnă că acesta include informații care reflectă interesul pe care l-ai arătat față de conținutul paginilor noastre sau oferte ori promoții care credem că te-ar putea interesa, și pentru a îmbunătăți modul în care răspundem la necesitățile tale.

10. TIPURILE DE COOKIE-URI PE CARE NOI LE FOLOSIM:

1. cookielawinfo-checkbox-necessary – Strict necesar – Informații despre blocare în Capitolul 12. Cum poți opri cookie-urile,
2. cookielawinfo-checkbox-non-necessary  – Informații despre  blocare în Capitolul 12. Cum poți opri cookie-urile,
3. viewed_cookie_policy – Informații despre blocare în Capitolul 12. Cum poți opri cookie-urile.

11. CE SUNT COOKIE-URILE PLASATE DE TERȚI?

Cookie-uri plasate de terți (“third party cookies”) sunt plasate de un alt website decât cel pe care îl vizitează utilizatorul la momentul respectiv și ar putea fi folosite în mod anonim pentru a memora istoricul de navigare al unui utilizator, astfel încât acestuia să-i fie livrată publicitate cât mai relevantă. Acest tip de cookie-uri pot fi blocate de un utilizator prin intermediul setărilor browser-ului.

Precizăm că nu avem control și nu suntem responsabili pentru politicile și practicile de confidențialitate ale unor terțe părți, însă terțele părți se obligă să respecte legea în vigoare și politicile de confidențialitate ale deținătorului acestui site.

Informații blocare: Capitolul 12. Cum poți opri cookie-urile.

12. CUM POȚI OPRI COOKIE-URILE?

Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat și folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu înseamnă că nu vei mai primi/vedea publicitate online.

Este posibilă setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri să nu mai fie acceptate sau poți seta browserul să accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, dacă nu ești înregistrat folosind cookie-urile, nu vei putea lăsa comentarii.

Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări se găsesc de regulă în “opțiuni” sau în meniul de “preferințe” al browserului pe care îl utilizezi. Pentru a înțelege aceste setări, următoarele link-uri pot fi folositoare, altfel poți folosi opțiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Setări Cookie-uri în Internet Explorer

Setări Cookie-uri în Chrome

Setări Cookie-uri în Firefox

Setări Cookie-uri în Safari

Setări Cookie-uri în Microsoft Edge

Pentru setările cookie-urilor generate de terți, poți consulta și site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

Link-uri utile

Dacă dorești să afli mai multe informații despre cookie-uri și la ce sunt utilizate, recomandăm următoarele link-uri:

All About Cookies

IAB Romania pune la dispoziție următorul site pentru a oferi mai multe informații privind confidențialitatea legată de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru a opta să nu mai fii urmărit de Google Analytics te rugam să vizitezi:
http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

13. STOCAREA INFORMAȚIILOR CAPTATE DE COOKIE-URI

Informațiile obținute de cookie-uri sunt păstrate în condiții de siguranță ridicată de web-server, respectiv serverul care găzduiește site-ul nostru.

Te asigurăm că web-serverul nostru trebuie să se conformeze unor cerințe de securitate ridicată în ceea ce privește informațiile colectate prin cookie-uri, fiind obligat să respecte cu strictețe obligațiile impuse de legea aplicabilă.

Informațiile pe care le colectăm despre tine prin accesarea web-site-ului nostru nu vor fi partajate cu terțe părți.

14. SECURITATEA DATELOR PERSONALE

Pentru a-ți proteja confidențialitatea datelor și a informațiilor personale pe care le transmiți prin utilizarea acestui site web, vom menține garanții fizice, tehnice și administrative.

Actualizăm și testăm tehnologia noastră de securitate în mod continuu. Restricționăm accesul la datele tale personale acelor angajați care trebuie să știe acele informații pentru a-ți oferi beneficii sau servicii. În plus, instruim angajații noștri cu privire la importanța confidențialității și menținerea confidențialității și securității informațiilor tale.

Dacă apare o scurgere de date cu caracter personal, vom face totul pentru a o elimina și pentru a evalua un nivel de risc legat de scurgere în conformitate cu politica noastră privind încălcarea datelor cu caracter personal. În cazul în care se constată că scurgerea poate duce la vătămări fizice, materiale sau nemateriale pentru tine (de exemplu, discriminare, furt de identitate, fraudă sau pierdere financiară), te vom contacta fără întârzieri nejustificate, cu excepția cazului în care legea prevede altfel. Toate demersurile noastre vor fi luate în deplină cooperare cu autoritatea competentă de supraveghere.

15. ASPECTE DE SECURITATE LEGATE DE COOKIE-URI

Cookie-urile NU sunt viruși! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcătuite din bucăți de cod așa că nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. În consecință, nu se pot duplica sau replica pe alte rețele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot îndeplini aceste funcții, nu pot fi considerate viruși.

Cookie-urile pot fi totuși folosite pentru scopuri negative. Deoarece stochează informații despre preferințele și istoricul de navigare al utilizatorilor, atât pe un anume site cât și pe mai multe alte site-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o formă de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt conștiente de acest fapt și în mod constant marchează cookie-urile pentru a fi șterse în cadrul procedurilor de ștergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

În general, browserele au integrate setări de confidențialitate care furnizează diferite nivele de acceptare a cookie-urilor, perioada de valabilitate și ștergere automată după ce utilizatorul a vizitat un anumit site.Deoarece protecția identității este foarte valoroasă și reprezintă dreptul fiecărui utilizator de internet, este indicat să se știe ce eventuale probleme pot crea cookie-urile. Pentru că prin intermediul lor se transmit în mod constant în ambele sensuri informații între browser și website, dacă un atacator sau persoană neautorizată intervine în parcursul de transmitere a datelor, informațiile conținute de cookie pot fi interceptate. Deși foarte rar, acest lucru se poate întâmpla dacă browserul se conectează la server folosind o rețea necriptată (ex: o rețea WiFi nesecurizată).

Alte atacuri bazate pe cookie implică setări greșite ale cookie-urilor pe servere. Dacă un website nu solicită browserului să folosească doar canale criptate, atacatorii pot folosi această vulnerabilitate pentru a păcăli browserele în a trimite informații prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizează apoi informațiile în scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important să fii atenți în alegerea metodei celei mai potrivite de protecție a informațiilor personale.

16. MODIFICĂRI ALE POLITICII PRIVIND COOKIE-URILE

Este posibil să actualizăm din când în când acest document de informare prin publicarea unei noi versiuni pe acest site web.

Având în vedere că legile privind protecția datelor cu caracter personal, interpretările organelor de stat, recomandările autorităților de supraveghere se schimbă și se îmbunătățesc din când în când, se așteaptă ca această notificare privind confidențialitatea și condițiile de utilizare să se schimbe și ea. Ne rezervăm dreptul de a modifica în orice moment, din orice motiv și fără notificare acest document de informare. Orice modificare a politicii noastre de confidențialitate va fi afișată pe aceasta pagină, astfel încât să fii conștient de politicile noastre. Dispozițiile conținute în prezentul document înlocuiesc toate anunțurile sau declarațiile anterioare privind practicile noastre de confidențialitate și termenii și condițiile care guvernează utilizarea acestui site web.

17. SFATURI PENTRU O NAVIGARE SIGURĂ ȘI RESPONSABILĂ, BAZATĂ PE COOKIE-URI

Datorită flexibilității lor și a faptului că majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri și cele mai mari folosesc cookie-uri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai răspândite și utilizate, printre care Youtube, Gmail, Yahoo și altele.

Iată câteva sfaturi care te pot asigura însă că navighezi fără griji cu ajutorul cookie-urilor:

Particulariează-ți setările browserului în ceea ce privește cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securității utilizării cookie-urilor.

Dacă nu te deranjează cookie-urile și ești singura persoană care utilizează computerul, poți seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare și al datelor personale de acces.

Dacă împarți accesul la calculator, poți lua în considerare setarea browserului pentru a șterge datele individuale de navigare de fiecare dată când închizi browserul. Aceasta este o variantă de a accesa site-urile care plasează cookie-uri și de a șterge orice informație de vizitare la închiderea sesiunii navigare.

Instalează-ți și updatează-ți constant aplicații antispyware.

Multe dintre aplicațiile de detectare și prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, împiedică browserul de la a accesa website-uri care ar putea să exploateze vulnerabilitățile browserului sau să descarce software periculos. Asigură-te că ai browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizează exploatând punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni și nu pot fi evitate dacă dorești să te bucuri de acces pe cele mai bune și cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internaționale. Cu o înțelegere clară a modului lor de operare și a beneficiilor pe care le aduc, poți lua măsurile necesare de securitate astfel încât să poți naviga cu încredere pe internet.

18. ÎNTREBĂRI, NELĂMURIRI, RECLAMAȚII

Dacă ai întrebări cu privire la informațiile tale personale sau dacă dorești să îți execuți drepturile sau ai nelămuriri sau reclamații, te rugăm să ne contactezi prin trimiterea unui e-mail la responsabilul pentru protecția datelor la office@happycurier.ro.

Dacă dorești să nu folosim informațiile pe care ni le-ai furnizat, te rugăm să ne trimiți un e-mail către office@happycurier.ro cu titlul “Nu utilizați datele mele” și numele tău.

Pentru a-ți actualiza sau a corecta datele tale personale, te rugăm să contactezi responsabilul pentru protecția datelor la office@happycurier.ro.

Despre Noi

Suntem o companie cu oameni tineri, deschisă pentru noi oportunităţi. Folosind Happy Curier, timpul de aşteptare este redus la minim.

S.C. NAIRDA GOLD S.R.L
Str. Eroilor 92, etaj 2,
Ap. 12, Florești, Cluj
Email: office@happycurier.ro
https://www.happycurier.ro/wp-content/uploads/2020/08/footer_boxes_powered.png

Call Center

+40 751 887 174

Abonare la Newsletter